Cilla

Cilla heter jag och är 40 år. Har har hållt på med hundar i ca 16 år, då min första egna hund kom hem till mig. Det var en schäfer tik vars namn var Hafza, mitt hjärta klappar därför väldigt mycket för schäfer.

När jag träffade min dåvarande man och fick en liten grabb, fick jag lägga hund intresset på hyllan ett tag, Måns tog all min tid. Nu är han 14 år och jag har återupptagit mitt intresse HUNDAR. Sökte på internet efter en lite mindre ras än schäfer och hittade efter ett tag dessa ljuvliga varelser, som trots sin storlek är lika pigga, alerta och tokiga i att träna bruks och lydnad som schäfern.

Honeyfarms Dartan´Jang flyttade hem till oss i augusti 02 och tog plats i mitt hjärta från första stund, vilken hund........Vi tränar bruks och lydnad. Grytträning och viltspår tillhört även Dart´s favorit träning. Målet är att få Dart till dubbel jaktchampion, bli godkända som eftersöksekipage och att bli uppflyttade till lägre klass spår.. En och annan utställning hinner vi med också.

I slutat av april 04 var det dags att hämta hem vår nya lilla stjärna Honeyfarms I Am Leia och i maj-06 flyttade Toutchstone Glen Scotia Mission även in hos oss. Edison´s Swedish Diva finns oxå här hemma på kenneln.
Eftersom vi har ett brinnande intresse för rävjkat så var tanken att vi skulle komplettera flocken med en stövare, men den schillertik som vi (jag & Rickard) skulle ha en valp efter gick dock tom 2 gånger och det slutade med att det i juli-09 flyttade in en liten drevertik här hemma vid namn Falstergårdens Leidas Lycka.

Jag har även tagit jägarexamen för att kunna utnyttja hundarna helt och fullt. Har även varit aktiv i brukshundsklubben men på grund av tidsbrist och flytt så har jag lagt det bakom mig, man kan inte hinna med allt trots viljan.... Är utbildad valp och allmänlydnadsinstuktör inom SBK. Hösten 2006 blev jag även mentalfig- B. Jag får dra i alla snören och leka spöke på mentalbeskrivningar och även utföra vissa moment i korningens mentaltest. Är oxå auktoriserad tävlingssekreterare. Håller på med SKK:s uppfödarutbildning, delkurserna avel & genetik och dräktighet & valpning är avklarade.
Under våren 2008 påbörjade jag min elevtjänstgörning som Viltspårdomare, så den utbildningen är under full gång.